Nyår
Vad ska ni hitta på på nyår?
Själv ska jag vara hemma och laga
mat tillsammans med en av mina närmsta
vänner. Låter inte det mysigt? ser verkligen
fram emot det iallafall.
På menyn står det Kyckling i röd curry. Smaskens!
Till efterrätt blir det något enkelt, kanske någon
fruktsallad eller så. Vi får se, ska handla ingredienser
imorgon.
Får se vad som händer senare under nyårsnatten,
drar kanske ut någonstans.
Antal portioner: 2
0.5 msk olja
1 st vitlöksklyftor
1 msk röd curry (thailändsk)
0.5 msk sesamolja
0.5 msk honung
1 st lime, pressad
1 dl hönsbuljong
1 tsk soja
2 dl kokosmjölk
Själv ska jag vara hemma och laga
mat tillsammans med en av mina närmsta
vänner. Låter inte det mysigt? ser verkligen
fram emot det iallafall.
På menyn står det Kyckling i röd curry. Smaskens!
Till efterrätt blir det något enkelt, kanske någon
fruktsallad eller så. Vi får se, ska handla ingredienser
imorgon.
Får se vad som händer senare under nyårsnatten,
drar kanske ut någonstans.
Antal portioner: 2
Färdigt på: 18 min
Ingredienser
2 st kycklingfiléer0.5 msk olja
1 st vitlöksklyftor
1 msk röd curry (thailändsk)
0.5 msk sesamolja
0.5 msk honung
1 st lime, pressad
1 dl hönsbuljong
1 tsk soja
2 dl kokosmjölk
Gör så här
1. Skär kycklingen i strimlor. Bryn den i en stekpanna med olja.
2. Pressa ner vitlöken i pannan, tillsätt sesamolja, curry, soja, lime och honung. Låt det svettas i 2 minuter.
3. Häll i hönsbuljong och kokosmjölk. Låt det sjuda i 6-8 minuter.
Kommentarer
trackback